Eldöntötted, hogy eladod a lakásodat, de nem tudod hogyan vágj bele? Mi adunk néhány tippet, ami milliókat érhet!

 

Miután elhatároztad, hogy eladod a lakásodat, úgy tekints rá mint egy termékre amit a lehető legjobb áron szeretnél eladni! Hozd ki belőle a maximumot minden téren! Készülj tudatosan az eladásra! Innentől kezdve ez már nem a te lakásod hanem a vevőé!

Ebben a bejegyzésben olyan tippeket, ötleteket adunk amelyeknek a megvalósítása nem kerül pénzbe, mégis kulcsfontosságú lépések a sikeres ingatlan eladáshoz!

Mindig jusson eszünkbe: Az első benyomás a legfontosabb! Akár az online térben vagyunk (pl. ingatlan hirdetés) akár arról beszélünk, hogy a vevők már a küszöbödön állnak!

Nézzük is, hogy mire figyelj!

  1. Szelektálás és rendrakás.

Mindent pakolj el ami fölösleges! Például: rejts el mindent a konyhapultról (kenyérpirító, turmixgép, fűszerek, edények, stb.). Ha kell, dobozold be azokat a dolgokat amikre nincs szükséged napi szinten! Hidd el előbb vagy utóbb erre mindenképpen sor fog kerülni hiszen költözni szeretnél és ezt az áldozatot komolyan érdemes meghozni. Egy átláthatóbb lakásban könnyebb napi szinten rendet és tisztaságot tartani! Meglátod ez még hasznodra lesz a későbbiekben.

  1. Alapos Takarítás

Ez a pont elég egyszerű! Legyen makulátlan az egész lakás. Csillogjon, villogjon minden mire megjönnek az első érdeklődők és ezt tartsuk is be addig amíg az ingatlant a potenciális vevőknek mutatjuk! Például: tisztítsuk meg az ablakokat, függönyöket, szőnyegeket, textileket, súroljuk ki a fugákat, stb.

  1. Személyteleníts!

A HS egyik elsődleges célja, hogy vevőink a saját otthonukként lássák, érezzék az ingatlant. Fontos, hogy stílusos, esztétikus otthont teremtsünk, de az eladó személyes tárgyai nélkül! tehát tégy el minden személyes tárgyat, családi fotót!

  1. Funkcionalitás

Igyekezz megmutatni a helyiségeket funkcionalitásuk szerint! Például: a nappali legyen nappali ami a társasági, családi összejövetelek tere. A hálószoba tényleg hálóként funkcionáljon, ahol egy fárasztó nap után megpihenhetünk. Ez kivételesen fontos ha a lakásodnak egyetlen hálószobája van!  Ne ott legyenek a kiteregetett ruhák vagy a több éve ki nem bontott dobozok.

  1. A kevesebb több!

Búcsúzz el a fölösleges bútoroktól amiktől a lakásod kicsinek, zsúfoltnak tűnhet. Segíts a potenciális vevődnek a légies, átlátható terekkel, hogy gondolatban könnyebben tudják elképzelni a lakást mint jövőbeni otthonukat!

  1. Utolsó simítások

Miután mindent elpakoltál (fölösleges holmik, tárgyak, bútorok) rend és tisztaság uralkodik a lakásban készen állsz a dekorálásra, amivel felébresztheted a vágyat a vevődben, amellyel megteremtheted  benne az érzést: „Igen, ez AZ álomotthonom! Szinte látom magam, hogy ennél az asztalnál iszom meg a reggeli kávémat!” Ilyen gondolatokra kell sarkallnod a vevőidet!

Jól fog mutatni egy kis csokor az asztalon, de hívogató lehet egy kis kávé és péksüti is a konyhában. Mindez jól mutat majd a fotókon, de érdemes egy finom illatú gyertyát is meggyújtanod ha éppen a vevőket várod!

  1. Készíts fotókat!

Egy kép többet mond ezer szónál? Ugye neked is ismerős?

Lakás eladás esetében különösen fontos a vizualitás, főleg ha a fotókról beszélünk. Az online térben a fotóknak első lépésben az a feladatuk, hogy felkeltsék a vevők figyelmét- gondolj a hirdetések index képeire. Ha megfelelő fotókkal hirdeted a lakásodat könnyebben kitűnhetsz az akár több száz hirdetés közül és máris versenyelőnyben leszel.

Ha netalán bizonytalan vagy hogyan készíthetsz jó képeket érdemes a neten keresgélned a témában. Sok hasznos tippet találhatsz, de nyugodtan kérj segítséget egy barátodtól vagy családtagodtól is. Manapság sok ember zsebében lapul olyan mobiltelefon amelyekkel igazán profi fotók készíthetők!

Plusz egy tipp! Mindig készíts világos fotókat.

  1. Írj jó hirdetési szöveget!

Gondold át kinek lehet vonzó a lakásod, ki a célcsoportod azaz mit keres a vevő? A lényeges és alapvető adatok mellett írd le kinek és miért lesz tökéletes a te lakásod. A hirdetésed arról szóljon amit a vevőd venni akar. De mit is akar venni? Segítünk! A vevők egy életérzést, az álomotthont keresik! A pénzükért a lehető legjobb adottságú lakást keresik! ennek megfelelően emeld ki a lakás valódi értékeit, a terek adta lehetőségeket, azokat a dolgokat amire igent mondanak!

  1. Készíts alaprajzot!

Egy jó és informatív alaprajz értékes és hasznos tud lenni a lakás értékesítésekor! Sajnos még manapság is rengeteg olyan hirdetéssel találkozunk, amelyek nem tartalmaznak alaprajzot.

A neten találsz ingyenes alaprajz tervező programokat, melyekkel könnyedén elboldogulsz. Ha ezt mégis túl bonyolultnak éreznéd egy szépen, igényesen megrajzolt alaprajz (amelyen jelölve vannak a helyiségek, nyílászárók, stb.) is többet ér mintha egyáltalán nem lenne.

 

Ha ezeket betartod már sokat tettél a sikeres lakás eladás érdekében!