Avagy hogyan nyert a tulajdonos 2 millió Ft-ot 500 ezer Ft befektetéssel?

Adott volt egy 52 nm-es, másfél szobás, 4/4. emeleti csúszózsalus lakás amit a tulajdonos szeretett volna értékesíteni.

Miután megszületett a döntés, hogy a lakás eladásra kerül, a tulajdonos egy ingatlanközvetítő segítéségét kérte. "Kizárólagos értékesítés" megállapodására került sor, 4 hónap időtartamra. Sajnos 4 hónap elteltével a lakást nem sikerült értékesíteni.

Ekkor döntött úgy a tulajdonos, hogy a home staging-et hívja segítségül és a lakást céltudatosan készítik fel eladásra tudatos arculattervezéssel a megfelelő célcsoportnak.

A tulajdonos költségkerete a felkészítésre 500 ezer Ft volt.

Ebből kellett gazdálkodnunk. Az összeghez mérten kialakítottunk egy teendői és beszerzési listát és elkezdődött a felkészítés, mely körülbelül 1 hónapot vett igénybe. Ez idő alatt megtörtént a:

1.funkciók helyes kijelölése

(a félszoba méretéből adódóan - mely mindössze 1,8 x 4 méter volt- különösen fontos volt, hogy a vevők lássák, hogy a helyiség hogyan fogja betölteni a pihenés helyszínét. Az 1,8 méteres szélesség megnehezítette, hogy milyen méretű ágyat válasszunk, hiszen szerettük volna ha maradna elegendő hely a szobában de megmutathatjuk azt is, hogy itt kényelmesen is lehet aludni.

Ekkor jött segítségül az előzetes célcsoport elemzés ahol arra jutottunk, hogy legnagyobb eséllyel egy fiatal pár fogja megvásárolni a lakást akiknek mindenképp kell egy "normális" méretű ágy, így beszereztünk egy 1,4 m széles ágyat amin elfér két ember, de mellett még maradt hely közlekedni is. A választásunk helyessége végül beigazolódott, mert egy fiatal pár költözött a lakásba)

2. lakás teljes festése

3. fa ablakok festése

4. új bútorok beszerzése

5. dekorálás

6. új textilek

7. terasz burkolása és műfű lerakás

8. fotózás

A felkészített állapotú lakás a hirdetés feladásától számított 2. napon kelt el 2 millió  Ft-tal többért az eredeti állapotban kínált lakás árához képest!

 

Ha kíváncsiak vagytok néhány előtte-utána képre is akkor kattintsatok a lenti fotókra!